Hydrateren

Hydrateren

Tips voor het optimaal hydrateren van jouw huid!

Komt een droge huid bij jou ook steeds vaker voor, nu warmte en zonlicht steeds meer invloed krijgen op je huid? Wist je dat niet alleen de zon, maar ook airconditioning en verwarming een droge huid veroorzaakt? Gelukkig zijn er enkele stoffen die kunnen helpen de huid weer gezond en minder vochtarm te maken. Lees snel onderstaande tips, zodat jij straks jouw huid straks optimaal kan hydrateren!

Maximaal vitaliserende vochtbooster!

Voor thuisgebruik heeft IK Skin Perfection producten die je huid voorzien van een hoge dosis vochtherstellende ingrediënten. De 24H Creme HYAMAX+ is een zeer intensief vochtregulerende crème die vervroegde huidveroudering tegengaat. Jouw huid krijgt een stralende teint dankzij een hoge concentratie werkstoffen, zoals hyaluronzuur en Panax Ginseng Root Extract. Panax Ginseng Root Extract bijvoorbeeld brengt het vochtgehalte in de huid op pijl en versnelt de aanmaak van nieuwe huidcellen. Het werkt perfect in combinatie met hyaluronzuur.

Wat is hyaluronzuur?

De huid verliest naarmate we ouder worden vocht. Daardoor wordt je huid minder stevig en flexibel. Het speciale van hyaluronzuur is dat het in staat is vocht vast te houden. Hyaluron is een lichaamseigen stof welke zich in het bindweefsel bevindt. Het zorgt ervoor dat de productie van collageen en elastine wordt verhoogd en is verantwoordelijk voor de hydratatie in de huid.

Hydraterende voeding

Een mooi gehydrateerde huid heeft naast de juiste huidverzorging ook voedingsstoffen nodig om van binnenuit naar buiten toe te stralen. Liefde voor een mooie huid moet van twee kanten komen. Jouw huid is pas in optimale conditie als je lichaam dat ook is. Door je lichaam van binnenuit met de juiste voeding goed te verzorgen, volgt de buitenkant vanzelf! Bepaalde voedingswaren staan namelijk bekend om hun hydraterende werking. Ze helpen eerst je spijsverteringsstelsel om gehydrateerd te blijven maar hydrateren via die weg ook je lichaam en je huid. Zet bijvoorbeeld avocado, olijfolie, zalm en watermeloen wat vaker op je menu in droge periodes van het jaar. En vergeet natuurlijk niet veel water te drinken!

No Comments

Post a Comment