Waarom zonnebrand gebruiken in de herfst en winter?

Waarom zonnebrand gebruiken in de herfst en winter?

’s Zomers weten we vaak wel dat we ons goed moeten beschermen met een zonnebrandcrème en andere uv-beschermende crèmes. in de winter laten we ze massaal links liggen. maar wist je dat je eigenlijk alle seizoenen met bescherming tegen de zon op je huid moet rondlopen?
We horen je denken: ‘Maar in de winter heb je toch helemaal geen SPF nodig? Zeker wel! Ook in het najaar moet jij je insmeren voor bescherming tegen de zon ook al is deze veel minder krachtig dan in de zomer.

 

SCHADE OP DE LANGE TERMIJN

Ook al is het geen zomer, de huid kan nog steeds beschadigd raken van de ultraviolette stralen van de zon. Er zijn namelijk heel wat onderzoeken geweest over wat het niet smeren van zonbescherming op de lange termijn doet met je huid en daar schrik je van. Smeren is de key!

 

ER ZIJN OOK UV-STRALEN ALS DE ZON NIET SCHIJNT

In Nederland is de UV-index meestal 3 of hoger in de maanden april tot oktober. Maar zelfs nu de zonkracht daalt naar 3 of lager, is het altijd goed om je huid te beschermen. Ook wanneer het niet warm is buiten, het bewolkt is, of in de winterperiode, bereiken UV-A-stralen ook nog de huid.

 

HET VERSCHIL TUSSEN UVA(AGING) EN UVB(BURNING)

UVA-straling dringt diep door in onze huid en richt schade aan aan je DNA. Hierdoor veroudert je huid en heb je een verhoogde kans op huidkanker. Wist je dat 80% van de huidveroudering te wijten is aan de zon, als de huid niet goed beschermd wordt door een zonnebrandcrème? Met een goede zonnebrandcrème ga je ook schade van verschillende soorten straling tegen. De UVA-straling is 95% van de zonnestraling en straalt als het ware overal doorheen: door wolken, schaduw, zelfs achter glas ben je niet ‘veilig’. Het veroorzaakt vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken, rimpels, huidkanker en oogschade. Deze stralen zorgen voor een versnelde afbraak van elastine, waardoor je huid veroudert. De A staat voor Aging. UVB-straling is 5% van de zonnestraling is veel krachtiger dan UVA-straling, maar tast alleen de bovenste huidlaag aan. UVB-stralen veroorzaken DNA-schade en is de belangrijkste veroorzaker van zonnebrand en huidkanker. De B staat dan ook voor Burning.

 

ZONSCHADE BOUWT ZICH OP IN DE HUID

Elke dag van je leven, zelfs als je maar tien minuutjes buiten bent, wordt er schade toegebracht aan je huid. De effecten van die schade merk je eigenlijk niet. Rimpels en huidkanker zijn het resultaat van jarenlange blootstelling – ook zonder dat je daarbij echt verbrandt en roodheid ziet.

 

PERFECTE BESCHERMING OOK IN DE HERFST EN WINTER

Wil je elke dag beschermt zijn tegen UVA en UVB straling? De MINERAL SUN SPF 30 is de perfecte zonbescherming, die je het hele jaar door kunt gebruiken. Breng het aan na je dagverzorging en voordat je je make-up aanbrengt.

 

ALLE VOORDELEN VAN DE MINERAL SUN SPF 30 OP EEN RIJ:

  • 100% natuurlijk en vegan product
  • Minerale filter als fysische blokkering van UVB en UVA straling
  • Hoog niveau van breedspectrumzonwering (UVB én UVA bescherming)
  • Minerale filter houdt de huid koel en laat de huid ademen; minimaliseert huidontstekingen en roodheid (acne en rosacea)
No Comments

Post a Comment